{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 03 Oct 2019

中國網球公開賽較早前正式於北京展開,而其中一場女子賽事,由東道主球手張帥對上前世界第一球手Angelique Kerber,最終Kerber以總盤數2:1擊敗張帥。不過,喺球場嘅旁邊卻發生一宗暴力事件,一名中年中國球迷暴打一位同為中國嘅年輕球迷。

從影片中可以睇到,該名中年中國球迷瘋狂暴打身前嘅年輕中國球迷,即使旁邊有不少人想阻止該打人的中年人,但都似乎阻止不了,年輕中國球迷就咁比佢拳打腳踢,完全沒有還手,但相信該年輕球迷應該肯定有受傷。

對於今次暴力打人事件,有指係因為該年輕球迷並無支持中國球員張帥,反而支持其對手Kerber,就係咁引發該名中年球迷嘅不滿,從而出手打人教訓該年輕球員。

不過見到咁樣暴打對手球迷,相信張帥亦都不恥有一位咁嘅球迷,因為咁樣反而係完全丟左張帥嘅架。

另外,大會亦已經對事件作出調查,該名打人的中年球迷將被禁止觀看今屆餘下嘅所有賽事。

以作品計銷售量比起第二至第十名加埋都多
hobby
日漫上半年銷售榜 《鬼滅之刃》包辦頭十九名
29 May 2020
【朱克伯格!服務大家】Facebook望搵到方法香港共存配合適應國安法 Facebook行政總裁朱克伯格被人問到香港問題時就話,佢正密切留意中美呢一場全球範圍嘅意識形態抗爭(battle of ideas),希望自己Facebook可以 ...
hobby
【朱克伯格!服務大家】Facebook望搵到方法香港共存配合適應國安法 ...
29 May 2020