{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 15 Apr 2019
三國無雙x 聯乘日本鈴鹿無雙電單車耐力賽四大車廠無雙戰車登場(有片)

每年7月日本鈴鹿賽車場都會舉行8小時電單車耐力賽,今年鈴鹿賽會特別搞搞新意思,與超人氣動作遊戲「真・三國無雙8」合作聯乘,推出四位武將曹丕,陸遜、趙雲、鐘會分別代表Yamaha,Honda,Kawasaki和Suzuki四間日本知名電單車廠,仲每間車廠設計出各自一部獨一無二的《真・三國無雙8》別注版原創電單車隆重登場!特別組成《真・三國無雙8》×鈴鹿8耐合作廣告和特別比賽,為今年的鈴鹿 8 小時耐力賽造勢!三國無雙加電單車快打衝鋒又真無咩違和感,期待到時是否真的會有三國無雙電單車一騎當千真「鍊車」。

 

日本三國無雙武將與賽車,究竟會擦出什麼樣的火花呢?在遊戲裏登場的四位人氣武將,再加埋特製電單車當日8小時電單車耐力賽的活動將和SNS企劃等各種PR在盛會上登場,四大車廠製造廠商的對決再加上鈴鹿戰將,肯定緊張刺激連場。

 

四位無雙大將:

 

 

 

四部戰驅,不!應該是戰車分別是YAMAHA YZF-R25 (設計:鳳凰);Honda CBR250RR  (設計:虎);KAWASAKI Ninja250 (設計:龍)和SUZUKI GSX-250R (設計:麒麟),代表是日本最強大的電單車廠

 

再加埋佢地有為呢次活動推出三國無雙聯乘CM廣告

 

火熱吧!有興趣就即時訂飛7月份飛去日本睇鈴鹿8耐,超刺激的,不過點解唔出王元姬、祝融夫人、關銀屏、孫尚香、大喬等女將呢?

哩兩日忽然間熱到好似夏天咁,係個天提你夏天就快到,要同陽光海灘玩遊戲。B廠就喺網上平台預先推出一系列全新嘅吹氣水上遊玩器具,帶去海灘玩,特登之餘又唔覺得沉悶,絕對係必備Item 之一。 先嚟28CM ...
hobby
夏日炎炎,水戰最啱Feel
23 Apr 2019
【Endgame非Endgame】《復仇者聯盟:終局之戰》並非Marvel第三階段終局 仲有二日,大家就可以唔訓覺等天光衝入戲院睇驚天地泣鬼神的世紀巨作, 《復仇者聯盟:終局之戰》,當你以為睇完終局之戰可以為十年的Marve ...
hobby
【Endgame非Endgame】《復仇者聯盟:終局之戰》並非Marvel第三階段終局 ... ... ...
22 Apr 2019