{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 15 Apr 2019
三國無雙x 聯乘日本鈴鹿無雙電單車耐力賽四大車廠無雙戰車登場(有片)

每年7月日本鈴鹿賽車場都會舉行8小時電單車耐力賽,今年鈴鹿賽會特別搞搞新意思,與超人氣動作遊戲「真・三國無雙8」合作聯乘,推出四位武將曹丕,陸遜、趙雲、鐘會分別代表Yamaha,Honda,Kawasaki和Suzuki四間日本知名電單車廠,仲每間車廠設計出各自一部獨一無二的《真・三國無雙8》別注版原創電單車隆重登場!特別組成《真・三國無雙8》×鈴鹿8耐合作廣告和特別比賽,為今年的鈴鹿 8 小時耐力賽造勢!三國無雙加電單車快打衝鋒又真無咩違和感,期待到時是否真的會有三國無雙電單車一騎當千真「鍊車」。

 

日本三國無雙武將與賽車,究竟會擦出什麼樣的火花呢?在遊戲裏登場的四位人氣武將,再加埋特製電單車當日8小時電單車耐力賽的活動將和SNS企劃等各種PR在盛會上登場,四大車廠製造廠商的對決再加上鈴鹿戰將,肯定緊張刺激連場。

 

四位無雙大將:

 

 

 

四部戰驅,不!應該是戰車分別是YAMAHA YZF-R25 (設計:鳳凰);Honda CBR250RR  (設計:虎);KAWASAKI Ninja250 (設計:龍)和SUZUKI GSX-250R (設計:麒麟),代表是日本最強大的電單車廠

 

再加埋佢地有為呢次活動推出三國無雙聯乘CM廣告

 

火熱吧!有興趣就即時訂飛7月份飛去日本睇鈴鹿8耐,超刺激的,不過點解唔出王元姬、祝融夫人、關銀屏、孫尚香、大喬等女將呢?

【中國故事】公安局以AI人臉識別系統尋回18年前失蹤被拐嬰兒 今日分享一單內地AI尋親的喜訊,大家唔好鬧住,中國內地的人臉識別系統可能係世界上最強大的監察系統,用係好的方面,可以「造」就好多感人肺腑的故 ...
hobby
【中國故事】公安局以AI人臉識別系統尋回18年前失蹤被拐嬰兒 ... ... ...
23 Jul 2019
《KOF》係繼《街霸》後嘅另一陪住大成長嘅格鬥遊戲,就類似依家《Avenger》咁,集結咗SNK旗下格鬥遊戲嘅唔同角色,舉行一個世界性嘅隊制格鬥比賽。早年更打進手提遊戲市場,推出哩隻《The King of Fighter ALL STAR ...
hobby
自己都惡搞,KOF 經典角色變咗女人
23 Jul 2019