{ SKIP }
文:MenClub Dio
POSTED ON 15 Apr 2019
GLA與GLC之間,還容得下新車系?可以,而且沒有想像中難分難解,因為配上四輪BF Goodrich越野輪胎之餘,車頂還有頂架加LED燈,和近年平治(Mercedes-Benz)推出的斯斯文文SUV感覺很不同。還有,雖然這部是名為Concept GLB,但廠方已確定會於今年夏季公開投產版本。
剛在上海車展平治發佈會公開,車長4,634mm,闊1,890mm,高1,900mm,軸距2,829mm,車廂可坐七人,而且廠方調最後排兩個座位並非應急之用,係真正可以坐得舒舒服服。17吋輪圈,還有4Motion all-wheel-drive系統,配上2.0公升汽油引擎,224hp馬力及350Nm扭力,八速雙離合器波箱。
駕駛席和GLA極相似,不過今次公開的相片中,用上特別皮革物料,明顯年輕化。
這條片真係男人浪漫,浪漫有代價,不過浪漫的是上一代。故事是這樣的,8分鐘影片主角叫John Temerian,唔生性嗰位係佢阿爸,而平賣法拉利(Ferrari)250 GTO那一位就係佢阿爸個阿爸。話說爺爺於1968年以$6,800美元買入 ...
autonews
【睇片】阿爸愛林寶唔生性 $9,500美元平賣法拉利250 GTO
23 Jul 2019
儲車不出車,儲來幹甚麼?收藏家除了有錢外,都有性格,所以這位來自中東Abu Dhabi的收藏家,大量超貴珍藏超跑全部齋儲,里數都在80km以下!例如有Bugatti Veyrons,係有「s」的,因為是眾數。30分鐘影片,你會知道 ...
autonews
【睇片】超強收藏家專儲全新車 全部低咪不過100km
23 Jul 2019