{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 15 Apr 2019

重新登上世界第一寶座嘅「火箭」奧蘇利雲,毫無疑問將會係黎緊4月20日舉行嘅桌球世錦賽奪標嘅大熱門之一。不過,「火箭」卻表示有一個情況下佢情願自己早早就喺首圈出局...

現年43歲嘅「火箭」過去已經奪得5次世錦賽冠軍,但卻係自從2015年後就再無殺入過賽事嘅決賽,要想再破「桌球皇帝」亨特利7屆世錦賽冠軍嘅紀錄,「火箭」就必須急起直追。

今季嘅奧蘇利雲狀態繼續保持火熱,此前已經奪得三項排名賽冠軍,其中包括雙殺狀態出色嘅羅拔臣,可說明其奪冠嘅含金量十足,所以相信只要「火箭」想佢就會係今屆世錦賽嘅頂頭大熱。

雖然被認為係賽事嘅大熱,但係「火箭」卻表示呢項賽事並唔係自己最鍾意嘅賽事,因為其壓力實在太大。「火箭」表示:「作為球迷我非常熱愛呢項賽事,但係如果作為參賽球員,你一係就要贏得冠軍,一係就早早首圈就出局,否則你將要承受巨大嘅壓力。去年次圈出局嘅我,好高興可以有更多機會以球迷嘅身份去觀看比賽。」

目前奧蘇利雲嘅排名賽36個冠軍已經成功追平亨特利,如果最終佢真係可以喺世錦賽奪冠,咁佢就會正選超越呢個過去一直看似難以打破嘅紀錄。

【中國故事】公安局以AI人臉識別系統尋回18年前失蹤被拐嬰兒 今日分享一單內地AI尋親的喜訊,大家唔好鬧住,中國內地的人臉識別系統可能係世界上最強大的監察系統,用係好的方面,可以「造」就好多感人肺腑的故 ...
hobby
【中國故事】公安局以AI人臉識別系統尋回18年前失蹤被拐嬰兒 ... ... ...
23 Jul 2019
《KOF》係繼《街霸》後嘅另一陪住大成長嘅格鬥遊戲,就類似依家《Avenger》咁,集結咗SNK旗下格鬥遊戲嘅唔同角色,舉行一個世界性嘅隊制格鬥比賽。早年更打進手提遊戲市場,推出哩隻《The King of Fighter ALL STAR ...
hobby
自己都惡搞,KOF 經典角色變咗女人
23 Jul 2019