{ SKIP }

POSTED ON 10 May 2018
今次真係愛呀哈里,因為主角係哈里王子呀!Prince Harry同Meghan Markle嘅婚禮會喺5月19日舉行,咁成日揹住英國旗嘅MINI梗係要有動作。啱啱廠方就發佈咗呢部特別版MINI,喺皇室婚禮之後就會捐到Children’s HIV Association,之後就會拍賣籌款。
特別之處除咗英國旗風格(睇唔睇得出?)嘅車頂外,仲有車身會有用3D打印出嚟嘅「M & H」指揮燈蓋。而門邊投影圖案就寫住「Just Married」。MINI主設計師Oliver Heilmer說:「作為有接近60年歷史嘅英國代表品牌,我哋好樂意送上呢份禮物,MINI Design team設計、製作呢部獨一無二嘅MINI,尤其車頂襯埋內櫳嘅3D打印飾件,更具代表性。」
襯上綠色車身,真係爆強到Hulk級數!Mercedes-AMG GT,本身469hp,GT C則550hp,最強的GT R有577hp。不過這部由改裝單位Renntech改裝的AMG GT R,馬力高達825hp!據講價錢約20萬美元。 ... ... ...
autonews
【825hp!】Renntech改GT R 外辣內更辣
25 May 2018
你每日可以有幾多時間做自己有興趣的事?唉。外國這位Marc W. Zak,每日用幾小時,用了大約一年時間,製作了這部1:1寶馬(BMW)M10四汽缸引擎!全個引擎用紙皮製作,超精細之餘,某些部份還可以活動。 ...
autonews
【睇片】紙皮製寶馬引擎 超細緻經典M10
25 May 2018