{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 29 Sep 2022

「L樣」呢個字,大多數時間都係用黎形象啲衰格嘅人,但你又有冇諗過,原來女性真係會憑你「條L個樣」黎評定你嘅人格?近期公佈嘅一個美國研究就顯示,原來女性會將包括形狀、粗幼、長度、甚至毛髮多寡嘅不同「L樣」,與不同人格特質作出聯繫,換言之佢望一望你「條L個樣」,佢就會對你整個人產生評價。

圖片:Unsplash

卻說來自美國New Mexico Highliand大學嘅心理學助理教授Thomas Brooks,有日留意到一個有用交友App嘅同事,同大家討論緊佢收到嘅男性下體照,「同呢條L個主人拍拖會點點點」、「呢條一睇就知唔係好人」之類。由於好奇係咪所有女性能夠單憑一張下體照,而對該名男士嘅人格作出評價,於是Thomas Brooks就上網搵咗24張形態、大小各異嘅下體照,再搵咗絕大多數係女性嘅106位大學生,要求佢哋睇完啲下體照後,回答如「呢條係形狀非常典型/正常嘅下體」、「呢條係吸引嘅下體」、「呢個人外向、熱情」、「呢個人緊張、容易傷心」等11條問題。

圖片:Unsplash

整理完之後,就發現女性的確會認為不同下體係代表緊不同性格特質。例如「典型下體」就與「吸引度」有正面關係,而且女性會覺得擁有「典型下體」嘅男性於床上表現良好、更盡責、更親和而且對於新事物更開放;另一邊廂,如果下體相對較幼,或者較短,女性就會認為該名男性較為「神經質」。簡單啲黎講就係下體越粗、越長,女性就會認為你嘅性格越好。另外值得一提嘅係,女性會將「冇修剪過嘅下體毛髮」以及「一根不剩嘅下體毛髮」同樣與負面性格特質作關連,換言之最好嘅下體毛髮應該係「有修過,但又唔好冇哂」。

資料來源:Personality and Sexual Perceptions of Penises: Digital Impression Formation

俗語有云:唔怕生壞命、至怕改壞名。但改咗個好名,又係咪真係會「人如其名」呢?近日日本一位農務系教授就因為個名改得太正氣而引起熱議,而佢個名就係超中二嘅「執行 正義」。 blockquote class="twitte ...
thezone
【日本】「執行正義」!! 日本農務系教授名字超中二
22 Feb 2024
一個新人要於日本寫真界取得成功,除咗要依賴佢本身嘅「硬件」之外,其實仲需要好多其他因素配合,例如本身有冇特別嘅資歷,可能打過咩工、做過Model偶像等,有嘅話就更容易吸引到雜誌為你製造話題。而今日要介紹嘅 ...
girls
【深夜】奇蹟的八頭身 寫真界神秘新人「あんもち。」
21 Feb 2024