{ SKIP }
文:MenClub 軾條鉄  
POSTED ON 24 Mar 2020
在Off-White™與Nike聯乘越出越多的情況下,未必再係每一對都爆起熱賣。然而於Off-White™ 2020秋冬時裝show上由Virgil Abloh本人穿着亮相的Off-White™ x Air Jordan 5,放在Air Jordan系列本身已經係賣點,加上係經典一絕嘅「Black Metallic」配色以尼龍面製作,肯定係今年人氣Off-White™聯乘作。

今次Virgil Abloh由Air Jordan 5「Black Metallic」配色出發,刻意的舊化黃底,加上Off-White™ 標誌性的「Ghosting」透視感設計元素,鞋面上有多個圓形簍空設計,隨時又有大量用家diy改裝割去。

Air Jordan 5 Retro SP “Off White”
$1,599


這雙Off-White™ x Air Jordan 5在美國早於NBA明星賽期間率先少量發售,而香港Nike就於明日3 月 25 日早上 11 時至 3 月 26 日早上 11 時開放登記抽選鞋款,中籤者將於 3 月 27 日得悉結果。
設計從來都係條條大路通羅馬,既有品牌開發出極端複雜的系統。亦有品牌由簡單的概念,製作出符合人體工學的設計。好像2014年由Keen以「兩條鞋繩、一個鞋底」製作的UNEEK,簡單又舒適的設計,無論戶外抑或城市着用均 ...
style
【EVA波鞋底注入】Keen全新改良作UNEEK SNK登陸香港
27 Mar 2020
作為Nike的一個革命性技術, Air Max自1987年3月26日發佈這個 Air 氣墊外露的視覺設計,首對鞋款Air Max 1至今依然是Nike 標誌性鞋款。在 Nike亦將3.26定為Air Max Day在全球的舉辦紀念活動,而今年度的Air Max Day ...
style
【全新Air Max 2090面世】3.36 Air Max Day 2020 波鞋裝置藝術展
26 Mar 2020