{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 24 Dec 2020

2019-20球季,湖人在疫情之下,同時在閉門嘅球場內成功奪得總冠軍,呢個總冠軍唔單止係屬於上季湖人職球員,同時亦都係獻比離世的Kobe Bryant,亦都係屬於一眾湖人球迷的。

而湖人深明球迷嘅支持有幾重要,所以本來尋日嘅新賽季揭幕戰,除了頒發總冠軍指環之外,亦會將總冠軍旗幟掛上球隊主場館嘅半空。不過,湖人決定先用黑布將總冠軍旗幟包住,等待疫情真係過去,球迷可以再次進入球場嘅時候,先會全場一齊見證揭開呢張總冠軍旗幟嘅一刻。

對於球迷黎講,能夠入場見證總冠軍誕生一刻,或見證愛隊獲取冠軍指環及掛上冠軍旗幟,呢個moment都係非常特別及值得紀念的,所以將呢個moment留比球迷,實在係一件非常窩心的事。

Credit: TIMES/EPA

不過,究竟疫情幾時先真係會過去,球迷幾時可以再次進入球場現場睇波,一切都真係未知之數...

費Sir係咪真係仲得呀...
sports
【興奮?】活華特離任,費Sir將繼任管理曼聯?!
23 Apr 2021
據英國多間媒體報導,英超球隊熱刺班主利維正式辭推摩連奴主教練一職,將由青年隊教練兼前球員Ryan Mason,以及U23球隊教練Chris Powell共同暫領球隊,直至搵到新教練為止。 圖片:熱刺官網 消息指,於過 ...
sports
【老豆】英媒指摩連奴被炒
19 Apr 2021