{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 13 Feb 2020
【可攜手錶】『錶你有無』特別大 CLOCK WATCH方便過望電話

專門設計生產古怪玩意的日本公司Ecord Works又有新創作,今次出品CLOCK WATCH,將時鐘帶上身做手錶,意念簡單有趣,通過放大縮小唔同的物體產生奇異對比,犧牲少少便攜性,就可觸發巨大注目度,先生而家幾多點?路人皆見自己睇,實在為世界帶來共享貢獻。係緊急的情況下,仲可以用作簡單防護,可以擋得兩野!你未見過人帶住咁大塊野係手行?點會?我由細到大見「紫龍」同「冰河」都係咁帶住週圍跑!



CLOCK WATCH時鐘鐘錶係一個掛牆鐘大小的手錶,可以隨手攜帶。帶住佢除左自己睇時間可以仲比周圍的人共享,符合新世代共享原則,產品暫時只有概念性,但好快就會係網上公開發售。帶住佢好快就可以成為世人焦點,報時的精英。



據Ecord Works網頁資料,暫時未能量產,只會發售限量的概念手工製品,眼見就有兩種大細。全人手製作,使用輕質的樹脂掛鐘作為基礎材料,肯定是全新的手錶體驗,特別想高調浮誇的朋友,送一個比佢,呢個係錶唔算送鐘。

ekodworkstore



今次推出嘅「Figuarts ZERO 超激戰 超級撒亞人格比達 - 復活的融合」除咗個名長啲之外,隻Figure本身都比上次出嘅更加吸引!
hobby
【龍珠】Figuart Zero 超激戰 28cm高格比達
03 Jul 2020
但起碼可以確定《Mindhunter》仲未「壽終正寢」
hobby
【Netflix】攝影師透露 《Mindhunter》第三集仍然未定
03 Jul 2020