{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 14 Aug 2019
【皇室神劇】Netflix 英女皇神劇《王冠》(The Crown)第三季登場

Netflix另一套強勢劇集《王冠》(The Crown)去到第三季,日前釋出預告,也是讓人期待的新季度,劇情好像講到1964 年開始持續到 1970 年代初的英女皇時代。當其時也是香港的67暴動年代,當然此劇乃英皇室的故事,香港無論發生咩事,殖民地皇室日常係唔會有影響,睇最新推出的預告,女皇正正也是過去電影中常見,「事頭婆」的頭像,香港人戀殖嗎?不見得,也許只是戀懷過去美好的時代。劇集方面,第三和第四季是同步拍攝,故相信第四季也快將出現,大家期待已久的戴安娜王妃要到第四季才會出現,不過第三季當然也不容錯過!

 

Netflix最新發佈的《王冠》(The Crown)第三季預告,但你問我個預告有咩野睇?對不起就只有一個20秒的鏡頭奧斯卡影后奧莉花·高雯(Olivia Colman)現一現身,重現一下當年「差館」的英女皇頭像。

 

 

《王冠》第三季故事1964 年開始持續到 1970 年代初。根據劇情進發,部份的角色有換角或變老,包括「女皇伊利沙伯二世」奧莉花·高雯、「愛丁堡公爵菲臘親王」托比亞斯·門基斯(Tobias Menzies)、「滿有故事的瑪嘉烈公主」海倫娜·寶咸·卡特(Helena Bonham Carter)、「斯諾登伯爵」本·丹尼爾斯(Ben Daniels)以及「伊莉莎白王太后」瑪麗恩貝利(Marion Bailey)。

 

係新一季大家仲會睇到查爾斯王子、安妮公主長大成人,前者由《神的孩子在戀愛》Josh O'Connor)飾演,後者由BBC劇(Call the Midwife)新人女星Erin Doherty演出。Emma Corrin演出的戴安娜王妃要等到第四季時才登場。

 

第三季將於 11 月 17 日上架播放。

【日本新手信】LAWSON便利店推出自加「珍珠」家庭裝自製「珍珠」飲食 日本人今年爆興起「珍珠」狂熱,除左街頭巷尾都係賣「珍珠」飲品的小店,林林總總的飲飲食食啤酒汽水拉麵雪糕全部都加珍珠,係咩都加「珍珠 ...
hobby
【日本新手信】LAWSON便利店推出自加「珍珠」家庭裝自製「珍珠」飲食 ... ... ... ... ...
26 Aug 2019
《機動戰士高達》一向都係比較成年人向嘅,想要吸引細路啲嘅,先後有SD同三國故事,近來推出《Build Fighter》系列除咗帶動咗唔少舊產品嘅兼用,亦將「製作高達」嘅哩門興趣更加推向小童向,而接住《Build Fighter》 ...
hobby
高達BD 新作登場,Youtube 免費睇
26 Aug 2019