{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 11 Jul 2019
【工作細胞】撐日本寶礦力水特的超有趣廣告工作細胞的中暑危機

寶礦力係日本「大塚製藥」發明的飲料,原本是藥劑,其目的是以「好飲的點滴」作為研發目的讓人補充水份,誕生於1980年的寶礦力。迅速走紅成為世上其中一個知名的健康飲品。寶礦力落的廣告一向高質素,最近日本寶曠力就推出聯乘清水茜的著名漫畫作品工作細胞(はたらく細胞)的長篇動漫廣告,以工作細胞的的日常故事帶出人體缺水和體溫升高帶來的中暑危機。呢個廣告由劇情到製作都得到壓倒性好評,當動畫睇一樣相當有趣好睇,推薦比大家,尤其鐘意飲寶曠力的香港人睇,了解一下寶礦力水特如何解救人體快速補水。廣告?而家可以係網絡睇,係唔同的平台睇,最緊要大家喜與為伍!!

 

唔知大家有追開工作細胞(はたらく細胞)呢部有趣的漫畫,用擬人的方式將人體內的細胞和身體作為故事的世界,連同寶曠力成個創作同故事想異常地夾。唔好睇少呢個動畫廣告,除了製作有趣內容有教育意義外,在聲優方面如花澤香菜(紅血球)、前野智昭(紅血球)等等,都加入了大量的寶礦力水得相關對白,而且仲有旁白能登麻美子也在廣告中講述寶礦力水特點樣可以補充水份,好多網友都覺得呢個廣告相當有趣。

 

置入式廣告已經是網絡生態或日常節目的常態,不過都有高低之分,高手就是讓人主動追住睇完全個,唔單止唔介意你賣廣告仲主動想要支持商品,甚至睇完又睇!呢期最紅商品一定是寶曠力水特,不過你都要努力頂位唔好比不可抗的力量擊毀,有實力有理據的產品去到邊都有樣有市有價,唔駛擔心,我地撐你,頂住壓力寶曠力水特!!

【中國故事】公安局以AI人臉識別系統尋回18年前失蹤被拐嬰兒 今日分享一單內地AI尋親的喜訊,大家唔好鬧住,中國內地的人臉識別系統可能係世界上最強大的監察系統,用係好的方面,可以「造」就好多感人肺腑的故 ...
hobby
【中國故事】公安局以AI人臉識別系統尋回18年前失蹤被拐嬰兒 ... ... ...
23 Jul 2019
《KOF》係繼《街霸》後嘅另一陪住大成長嘅格鬥遊戲,就類似依家《Avenger》咁,集結咗SNK旗下格鬥遊戲嘅唔同角色,舉行一個世界性嘅隊制格鬥比賽。早年更打進手提遊戲市場,推出哩隻《The King of Fighter ALL STAR ...
hobby
自己都惡搞,KOF 經典角色變咗女人
23 Jul 2019