{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 22 Apr 2019
【Endgame非Endgame】《復仇者聯盟:終局之戰》並非Marvel第三階段終局

仲有1日,大家就可以唔訓覺等天光衝入戲院睇驚天地泣鬼神的世紀巨作, 《復仇者聯盟:終局之戰》,當你以為睇完終局之戰可以為十年的Marvel第三階段來個了結,唔好意思,Marvel的Kevin Feige同大家講,非也,Endgame非Endgame,第三階段的最後一部作品一個時代的終結來自蜘蛛俠:決戰千里。睇來Marvel對復仇者聯盟滿懷信心已經開始為7月的下一波宣傳做勢。

 

 

最近的《復仇者聯盟:終局之戰》全球大宣傳,中國上海當然是重要一站,除左有蟻俠講中文外,上海宣傳活動最重要的是Marvel的Kevin Feige講出驚人的消息,就係原來Marvel電影作的第三階段最後一個故事不是大家所想的《復仇者聯盟:終局之戰》(Avengers: Endgame)。

 

原來真正MCU電影宇宙第三階段的最後一個故事是蜘蛛俠:決戰千里(Spider-Man: Far From Home)!

 

《復仇者聯盟:終局之戰》雖然為今年的世紀大電影,對於MCU的電影宇宙好可能有決定性的重要改變,不過真真正正承先啟後的將會是蜘蛛俠,要等到7月決戰千里上映,大家才能睇到第三階段的真正完結。當年Marvel的第二階段也是以《蟻人》(Ant-Man)作為結束的,所以 諗諗下都好合理。

 

不過MCU 係會繼續發展,正如不知不覺原來已經第三階段,我從來都無理會過第一同第二階段。再加上Marvel可以為左宣傳,亂講一D完全無用的說話,為的是在媒體中開多個post,大家都唔駛點理佢,今晚早少少訓,聽朝倒塔咁早起身去睇Endgame就無錯!

 

蜘蛛俠:決戰千里(Spider-Man: Far From Home)!預計在 2019 年 7 月 2 日上映

早排喺PS4 上推出嘅大熱遊戲《惡魔五月哭5》(Devil May Cry 5),除咗遊戲熱賣,依家更加推出1/12 可動人形Figure。無輪造形定配件,都有極高嘅可玩性。今次由《千值練》推出嘅1/12 可動Figure - 但丁,Fans 絕對唔好 ...
hobby
1/12 可動樣靚但丁,配件豐富玩餐飽
26 May 2019
明明騰訊手上有天美工作室所製作之兩大 MOBA 手遊,為何在此時間點才會出現英雄聯盟之手遊版呢?
hobby
【手遊世代】騰訊正籌備與 Riot Game 推出手遊版「英雄聯盟」(?) ...
25 May 2019