{ SKIP }
文:米  圖:互聯網
POSTED ON 16 Apr 2018
《偽戀》係由日本漫畫家古味直志所畫嘅一部校園漫畫,講述日本黑道「集英組」第二代嘅高中生一條樂,雖然暗戀女同學小野寺小咲,但為咗阻止黑幫鬥爭,而同另一個黑幫大小姐桐崎千棘假裝成一對戀人。一直以嚟《週刊少年Jump》都不乏長篇嘅戀愛喜劇作品,而《偽戀》就係當中最長壽嘅作品,連載話數超越《草莓100%》167話嘅紀錄,有成229話。


雖然《偽戀》又出本傳,又出外傳,又出動畫,可見人氣有返咁上下,但係唔少人都好不滿《偽戀》結局,所以今次少有地,冇咩網民擔心真人版會毀滅原作,因為大家本身對原作結局都冇咩好感,反而唔少人都希望真人版可以有個新嘅Ending畀大家睇下。


話就話官方已經宣佈《偽戀》真人版電影會喺2018年12月推出,不過暫時都只係知道呢一點消息,其他消息比如選角方面,都未有透露,希望唔好又搵漫改小王子嚟拍咁悶,可以見多啲新面孔啦。

【影音入門】如何選擇合適的耳機 (下) 一定要留意舒適度 耳機一定要考慮配戴的舒適度,當你試用一副耳機時,不單止要考慮佢的聲音,仲要考慮配戴的舒適度。因為如果你唔適應,聽半個小時後,你雙耳聽到熱哂,就 ...
hobby
【影音入門】如何選擇合適的耳機 (下)
17 Oct 2018
《一騎當千》嚟緊會出完全新作動畫《一騎當千Western Wolves》!
hobby
《一騎當千》新作動畫製作決定——《一騎當千Western Wolves》
17 Oct 2018