{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 11 Jul 2022

唔少加入日本AV界嘅女仔,其實都有一顆想做歌手、偶像的心,所以主要由女優們組成嘅組合「惠比壽麝香葡萄」就應運而生,不過於2013年解散、2015年重組嘅「惠比壽麝香葡萄」日前宣佈「全員畢業」,亦即團體解散,而有女優就即時發表引退消息。一個時代就此終結。

惠比壽麝香葡萄最早於2011年成立,成員有蒼井空、麻美由真、吉澤明步等大家熟悉嘅女優,後來團體於2013年解散,再於2015年重組,斷斷續續活動到目前,現有成員包括三上悠亞、桃乃木香奈等知名女優。早前佢哋仲搞過十週年紀念演唱會,搵返一眾「上古神獸」出黎表現,點知昨日官方Twitter就發出公告,指組合內所有成員都會於8月13日後「全員畢業」,當日會舉行最後嘅現場表演。全員畢業亦即意味團體解散。

圖片:羽咲みはる♡UsaMiharu on Twitter

而喺惠比壽麝香葡萄宣佈解散後僅僅五分鐘,現任成員之一嘅「羽咲美晴 (羽咲みはる)」就於個人Twitter公開親筆信,指隨住團體解散,佢亦會AV引退,羽咲美晴於信中說到,對佢黎講組合活動同AV拍攝嘅工作係同樣重要,佢好早就決定是但一邊唔玩的話,亦會退出埋另一邊。所以雖然比想像中早少少,但佢就會乘住組合解散而從AV引退。

值得一提嘅係,目前日本AV界因為「AV新法」嘅關係處於停拍狀態,換言之羽咲美晴好可能連告別作都拍唔成就會大家嘅眼前消失。

講起韓國DJ,大家通常都會第一時間諗起大名鼎鼎嘅DJ Soda,但如果你要我形容,我就會話DJ Soda個樣係會令人聯想起「夜晚」(呢句嘢大家自己理解啦下)。若然你話你鍾意啲充滿陽光感、甚至可以稱為「清純」嘅韓國DJ,咁 ...
girls
【深夜】陽光系韓國DJ 台上台下同樣殺食「DJNari」
05 Aug 2022
相信講起「伊織もえ」,應該都冇咩人係唔識。號稱「世界最強大Cosplayer」嘅佢,於Twitter上有超過110萬追蹤、IG上亦有超過90萬Followers,又不時登上各大雜誌封面、拍攝寫真,同時又會定期打機直播,甚至跨界去演出 ...
girls
【深夜】人氣Coser 伊織もえ的最新性感照
04 Aug 2022