{ SKIP }
文:MenClub Dio
POSTED ON 11 Oct 2018
一看到這種車款,中二病又發作。這部由加拿大Inkas製作的Superior APC/AMEV 4×4,絕對可以應該任何環境甚至襲擊,身懷Ballistic Level 7裝甲,有升降尾板,車頭玻璃護架可以電動操作,可載14人,車重達14,968kg!
Inkas一向有為軍事及執法組織供應工作車,這部Superior Armored Personnel Carrier (APC) / Armored Medical Evacuation Vehicle (AMEV)個名超長,而且夠硬夠重夠力量。裝甲車配備PTZ紅外線及熱能探測系統,四驅及可調校懸掛足以應付惡劣路面情況。直六柴油引擎馬力330hp,峰值扭力達至1,286Nm,極速可達130km/h。再配上第五代Allison 3000按鍵轉動系統、13,543Nm Transfer Case,還有electro-hydraulic系統。
每日放工回到家中,最爽就是攤在梳化打機煲劇睇戲,最好就有啤酒加Pizza。這部改裝車就滿足幾個願望,而且最勁係road legal出到牌可以在街上行駛,波棍係啤酒罐,軚盤係Pizza,還要表演去入油再去麥記Drive-Thru.... ...
autonews
【睇片】梳化改裝車 出牌行街極速140km/h
17 Jun 2019
與其向其他品牌越野車致敬,不如跟自己品牌的老大哥?德國改裝單位Delta 4×4就替鈴木(Suzuki)新Jimny變身1978年至1982年出產的LJ80,而且更加配上1982年Paris-Dakar Rally那部拉花,連各品牌標誌都跟足!越野性能亦 ...
autonews
【睇片】Jimny扮大佬LJ80 8,500歐元跑Dakar?
17 Jun 2019