{ SKIP }
文:MenClub Raphael  
POSTED ON 05 Jan 2018

如果你以為只有香港蘭桂坊是人間妖域,少年你去到2018仍是太年輕了,世界各地妖域處處,只是大家很少機會見到而已。

英國攝影師Lee Chapman從90年代尾移居日本,多年來一直以鏡頭記錄日本人生活的點滴,最近他再次在個人Photoblog Tokyo Times發佈「The Drunk」系列,相中主角有老有嫩,當中很多都是男西裝友,唉,日本職場要去飲酒應酬是常識吧。

想睇埋其餘的照片,或其他系列,可以直接到去Chapman的Tokyo Times睇,只能說,外國人睇日本果然很奇妙。

Photo : Tokyo Times

學著名錶評人金成早前接受我哋訪問時講,香港地嘅「勞」真係多到一街都係,行出街唔覺意都會同人撞錶。如果想更加突出,除咗買更貴更高級嘅錶之外,亦可以選擇客製或改裝錶。例如來自瑞士嘅「Artisans de Genve」就 ...
watchesandwine
Artisans de Genève客製Rolex 「Rough Matt Diver」迷人藍調
19 Sep 2018
個名叫No.12,但目標係成為愛爾蘭威士忌中嘅No.1!
watchesandwine
McGregor出威士忌 「Proper No. Twelve」
18 Sep 2018