{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 08 Mar 2018
Rough Crafts推出嘅改裝復古風電單車我哋之前都有報導過,而除咗成部車,佢哋亦有推出各種汽車零件等大家改裝自己嘅愛驅。但佢哋近日就發現咗個問題:架車係改得好靚,但好難搵個符合Rough Crafts風格嘅頭盔喎。解決方法?自己出囉。

經過八年都搵唔到頂襯返部車嘅頭盔之後,Rough Crafts終於推出自家頭盔系列「Revolator Helmet」。除咗外表上貫徹Rough Crafts嘅剛強復古風,佢實在都係一個非常堅淨嘅頭盔,事關佢嘅外殼係由多層碳纖構成,堅硬之餘亦只重1100g,內籠則有多層EPS發泡膠作為吸震用。另外設計上預留位置讓用家戴護目鏡(襯返一Set復古嘛),咀巴附近亦加進風口方便散熱。

如果你都想買返個黎襯下車呢,我有一個好消息同一個壞消息。好消息就係「只需」加多70蚊美金佢就可以送黎香港直達府上,壞消息就係個頭盔本身就要780美金,連運費即係850美金(約6650HKD)落樓。要靚就要付出架啦。
Rough Crafts
拉脫維亞車隊HGK新作,這部豐田(Toyota)GT86 RHINO全身換上碳纖車身,再換上自然吸氣V8引擎,馬力達800匹,配五速序列式波箱,有聲有畫咁樣玩!
autonews
【睇片】飄移車隊改86 自然吸氣V8全身碳纖
14 Dec 2018
現在上網好方便,飆極速拍片當然要炫耀,之後又當然換來代價被捕。在90年上網還未流行時,原來人類都已經總要犯同樣的錯,當年有人駕駛一部法拉利(Ferrari)F40在日本公路轟至320km/h,更將影片變成VHS錄影帶,之後被 ...
autonews
【睇片】F40日本公路狂飆320km/h 曾出錄影帶炒到3萬円
13 Dec 2018