{ SKIP }
文:MenClub Dio
POSTED ON 07 Jan 2018
對於香港車迷來說,如果可以駕駛露營車去玩去露營,真係好爽,當然,住屋都未搞得掂,如果可以住喺架車度,比住劏房更有格調,更有American Style,自我感覺立刻變得良好!可惜嘅係香港唔只屋貴,停車場一樣貴,更加沒有地方做露營車Camp Site,所以,睇完FF完聽日又要起身返工。
平治(Mercedes-Benz)X-Class,本身Pick up造型已經夠狂野,官方更會於德國CMT(Caravan、Motor、Touristik)Show展出這兩部概念camper。首先第一部係加上由露營車公司Tischer尾斗的X-Class,室內空間高2米,有張150cm闊的床舖,而且廚房會有3個爐,收起後又可以變第二張床。另外還會有浴室連廁所。另一部則是由VanEssa製作,主要就是將尾斗變成露天廚房,有齊洗手盆、凍櫃、煮食爐等設備。最後,同場平治還會展出Marco Polo travel van、Marco Polo Activity及Marco Polo Horizon。
終於現身!同埋YouTube終於整番好,有片睇。就是新車寶馬(BMW)X7,距離首次公佈正式投產都已經有4年之久。三行七座大型SUV,將會於下年3月開始交車,暫時汽油版看到有X7 xDrive40i以及X7 xDrive50i,分別車價$73,900 ...
autonews
【睇片】寶馬新X7好大個鼻 車價$73,900美元起
17 Oct 2018
這部GT-R,不只未能Street legal,在德國Nurburgring跑了幾圈之後,更加未能Track-legal,因為這部日產(Nissan)GT-R的排氣聲浪達134分貝,太嘈!
autonews
【睇片】太嘈!Nurburgring禁大改GT-R落場
16 Oct 2018