{ SKIP }
文:MenClub Kay Pang
POSTED ON 15 Apr 2019

LOUIS VUITTON(LV)是全球最尊貴的皮具品牌之一,同時其實亦是一個以旅行箱起家的品牌,最近LV就與法國經典白蘭地公司Hennessy(軒尼詩)合作,攜手創作出一款極奢華的酒組套件,目的就是慶祝Hennessy推出全新一批「Paradis Impérial」干邑!

Paradis Impérial是起源於1818年的酒種,直至近年才重新推出,由於在熟成過程中幾乎每10,000個當中僅有10個能夠順利收獲,所以是Hennessy旗下一款相當稀有有干邑!是次LV就為Paradis Impérial製作了一款要價美金$273,000元(約港幣$210萬元)的豪華旅行箱,此旅行箱能夠裝下4組並提供18人同時使用,消費者亦能夠以美金$84,000元(約港幣$66萬元)的價格單買其中1組,據悉此作品將於今個月內正式開放訂購。

雖然足球貴為全世界最受歡迎嘅運動,但「Football cant sell sneakers」,在商業運動品牌上又係至理名言。尤其你睇返炒鞋市場充斥住嘅,幾乎清一色都係「籃球鞋」主宰,再加上唔少美國球星、歌手都係sneakerhead。難 ...
style
【回歸籃球市場!】Converse 推出籃球鞋All Star Pro BB
22 Apr 2019
與 Netflix 同名紀錄片 ' Homecoming ' 同步上架。
style
【衣影同步】Beyoncé 推出 ‘Homecoming’ 紀念服飾系列
19 Apr 2019