{ SKIP }
文:MenClub Kay Pang
POSTED ON 06 Dec 2018

DHL近年跨領域進軍潮流界,去年與VETEMENTS炮製聯名系列,並於去年11月於香港啓德郵輪碼頭舉辦咗為期一日嘅突擊期限店,同期亦成為日本時尚品牌DISCOVERED的合作對象,全力贊助品牌的2018春夏季度Runway Show。經過將近一年時間的沉澱,DHL最新找到來自香港的Phone Case品牌CASETiFY展開全新的聯名企劃!

CASETiFY是百份百來自香港的品牌,但目前經已是全球知名的電子週邊產品品牌,不但合作的對象有THOM BROWNE、colette、DC originals、Minions等等,更有美斯(Messi)、高比拜仁(Kobe Bryant)及英國廚神Jamie Oliver等星級用家。是次破天荒與DHL聯乘,雙方以DHL的品牌Logo及包裝設計元素,創作出五款iPhone Case及兩款Apple Watch錶帶,定價由美金$45至$50元不等,目前經已在CASETiFY官網上架。

雖然足球貴為全世界最受歡迎嘅運動,但「Football cant sell sneakers」,在商業運動品牌上又係至理名言。尤其你睇返炒鞋市場充斥住嘅,幾乎清一色都係「籃球鞋」主宰,再加上唔少美國球星、歌手都係sneakerhead。難 ...
style
【回歸籃球市場!】Converse 推出籃球鞋All Star Pro BB
22 Apr 2019
與 Netflix 同名紀錄片 ' Homecoming ' 同步上架。
style
【衣影同步】Beyoncé 推出 ‘Homecoming’ 紀念服飾系列
19 Apr 2019