{ SKIP }

POSTED ON 10 Apr 2018

雖然你可能無睇過卡通《The Simpsons》,但一定會知道,這個美國人心目中家傳戶曉的動畫,兒童不宜但幽默地嘲諷美國文化、現今社會或者時令話題,真心好笑,尤其是上年成功預言Donald Trump當選總統的情景,我諗全世界都會認識。

話說The Simpsons一家好多家庭成員,最常見當然是主角,一家之主Mr. Homer,平時佢最鍾意食(應該士多啤梨味)冬甩。有冬甩店就睇準機會,與其合作推出Homer專屬的「D’ohnut」,因為當Homer面對煩惱,懊惱時便會發出「D'oh!」聲,冬甩名明顯食埋個字,由上月中供應到四月尾。

今次為合作的品牌正正就是美國其中一間最大的連鎖冬甩店Krispy Kreme ,不過不過不過,「D’ohnut」今次推出的地區就無美國份,竟然係澳洲先發,對美國simpsons fans產生嚴重打擊,尤其你上ig 打 #simpsonsdohnut,大批大批相簡直挑機,我諗美國都會有嘅。

明明都只係white-chocolate truffle-strawberry口味,但你見個package咁靚,你總會有忍唔住想買。

一場台灣九合一選舉,綠地變藍天,連曾說「我不會把眼光放在中國」的台灣第一麵包師吳寶春都「變節」了。
gourmet
台灣第一麵包師吳寶春進軍上海 成為「兩岸一家親」愛國之典範 ...
11 Dec 2018
英廚果然對香港有特別情感!
gourmet
2019年Bookmark定!英國米芝蓮大廚Simon Rogan 香港開2間新餐廳
10 Dec 2018