{ SKIP }
文:MenClub 軾條鉄  
POSTED ON 13 Apr 2018
究竟著波衫出街係咪死症?對球迷來說,能支持自己的球隊已經係大過天啦!不過站在時裝角度來說,波衫如何着得大方得體,又唔會麻甩,其實都唯有向hi-street方向取經。今趟由香港時裝王國I.T穿針引線下,將兩大美國hi-street品牌STAMPD與FourTwoFour on Fairfax(424)拉攏合作,以西岸加州籃球風格為概念,結合street wear的設計。

Pop-Up store很多時最吸引的反而是accessories系列。這次雙方合作,印有品牌logo的黑白色限量版籃球。

美國西岸籃球在過去三十年內已續漸演變成一種生活文化,從而促使整個系列的創作。今次雙方設計靈感,熟識籃球的應該認得出是自來自波特蘭拓荒者。

Jersey $1,699

$1,499

今次STAMPD x 424 期間限定Pop-Up Store於I.T 京士頓街店展出。

$999

$1,999

$1,999


I.T 銅鑼灣京士頓街2號 2881 6102
講起足球同西裝嘅關聯,大家自不然想起德國品牌Hugo Boss與德國國家隊及球隊拜慕尼的緊密合作。然而勢估唔到嘅係,西班牙球隊巴塞隆拿(FC Barcelona)今次竟與美國西裝品牌Thom Browne會走在一起合作,由2018賽季起打 ...
style
【當足球遇上西裝】Thom Browne 成為FC Barcelona 官方指定西服
18 Jul 2018
除了正宗痛車的ACG畫風,系列更加入日本傳統浮世繪畫風!
style
【地獄特急便!】F-LAGSTUF-F x GOODHOOD x BEAMS T「痛車」別注
18 Jul 2018