{ SKIP }
文:MenClub Kay Pang 圖:互聯網
POSTED ON 13 Sep 2017
現今時裝愈嚟愈重視機能性物料嘅研發,波鞋愈變愈輕;衫褲則要講求保暖或者透氣甚至防水等等。呢一點,正好擊中各路Outdoor牌子嘅擅長之處,就好似早喺1982年經已面世嘅意大利機能風品牌STONE ISLAND,就憑藉著呢股潮流再次聲名大噪,一直勇於喺物料上面作創新實驗嘅佢,最近更推出名為「Ice Knit」嘅溫感變色系列!





雖然名就叫「Ice Knit」,卻係一個極之保暖嘅系列,作為主角嘅Knit以雙層紡織技術進行製作,外層係一種會根據不同溫度自行變色嘅紗線,內層則以高質純羊毛製作嚟確保其保溫機能。全系列分別推出冷衫、Hoodie及冷帽3款單品,並各自備有「Ivory/Anthracite」、「Emerald/Military Green」,以及冷衫款獨佔嘅「Yellow/Orange」三種色調,目前經已喺日本官網正式發售,售價由¥43,200Yen至¥399,600Yen不等。



入屋的Eminem顯言不合自己口味,好在簽名式的打扮依然十幾年如一!
style
【Eminem招牌Hoodie!】rag & bone「The Icon Project」聯名企劃
20 Jul 2018
德國經典品牌Montblanc設計手錶的定位向來都別樹一幟,好像Sport Watch的範疇上,他不以潛水、飛行、賽車錶出發,反以山峰探險的登山概念來設計手錶。而適逢傳奇製錶廠Minerva成立160周年,Montblanc方面就以Minerva ...
style
【山峰探險錶】Montblanc 與老牌錶廠 Minerva 合製「1858」系列
20 Jul 2018