{ SKIP }
文:MenClub Kay Pang 圖:互聯網
POSTED ON 13 Sep 2017
現今時裝愈嚟愈重視機能性物料嘅研發,波鞋愈變愈輕;衫褲則要講求保暖或者透氣甚至防水等等。呢一點,正好擊中各路Outdoor牌子嘅擅長之處,就好似早喺1982年經已面世嘅意大利機能風品牌STONE ISLAND,就憑藉著呢股潮流再次聲名大噪,一直勇於喺物料上面作創新實驗嘅佢,最近更推出名為「Ice Knit」嘅溫感變色系列!





雖然名就叫「Ice Knit」,卻係一個極之保暖嘅系列,作為主角嘅Knit以雙層紡織技術進行製作,外層係一種會根據不同溫度自行變色嘅紗線,內層則以高質純羊毛製作嚟確保其保溫機能。全系列分別推出冷衫、Hoodie及冷帽3款單品,並各自備有「Ivory/Anthracite」、「Emerald/Military Green」,以及冷衫款獨佔嘅「Yellow/Orange」三種色調,目前經已喺日本官網正式發售,售價由¥43,200Yen至¥399,600Yen不等。



男裝注重是從細節出發,尤其穿上一件簡單的外套時,需要的是各種配襯的方法,令造型顯得更有型。AT TWENTY今季就以「Research」為概念,將本季的時裝重點分成四大元素,令Daily Wear有更多源源不絕的變化。 1817 ...
style
【由Daily Wear出發】AT TWENTY 「Research」系列四大造型
21 Nov 2017
N-3B呢類極具保暖機能嘅軍褸同羽絨外套係基本嘢,系列仲有大玩紅、黃、橙及藍等鮮豔配色嘅Hoodie供大家作冬季配襯之單品。
style
【軍事機能風植入!】URSUS.IZZUE.BAPE 2017秋冬系列
21 Nov 2017