{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 10 Jan 2018

如果要數近代最識搵錢嘅運動員,相信「不敗拳王」Floyd Mayweather認第二應該無人敢認第一,有傳佢喺去年8月同McGregor嘅「世紀之戰」入面一共賺到10億美元,而較早前嘅中國之旅又有3000萬美元嘅報酬,可以話想同呢位「拳王」接觸秒秒鐘都係錢!不過各位拳迷今次機會黎啦,因為你可能只需要花費少量金錢就可以同Mayweather有個近距離接觸嘅機會!

之前中國之旅,有傳言話如果想同Mayweather合照,索價講緊都2-3千蚊。而黎緊1月11日,Mayweather團隊就搞左個滾軸溜冰活動,目的係為左宣傳佢喺拉斯維加斯嘅脫衣舞俱樂部,而活動收費就「只係」75美元,咁樣參加者就可以近距離同Mayweather一齊玩滾軸溜冰,時間仲要長達3個鐘,真係超級抵!
喺擂台上,Mayweather就戰無不勝,唔知佢喺滾軸溜冰場嘅實力又係點呢?參加者絕對有機會擊敗呢位不可一世嘅拳王。
其實去年「世紀之戰」後宣佈退休嘅Mayweather,完全無停過落黎,近期一直盛傳佢會加入UFC鐵籠入面進行比賽,而作為賽事嘅發起人之一的White,卻擔心Mayweather雖然可以因此賺到好多錢,但卻有機會被對手打死。
Mayweahter就應該唔擔心自己嘅安危嘅,但睇黎佢不如安安份份,搞下呢啲見面會,玩下滾軸溜冰賺下錢咪幾好,好過比人打到爆晒缸。
偉大咪就係咁囉!
hobby
【偉大的原因】LeBron James與湖人簽約後即時再投入訓練!
18 Jul 2018
30年前的今日,《亞基拉》於日本上映
hobby
《亞基拉》三十週年 影響後世的鉅作
18 Jul 2018