{ SKIP }

POSTED ON 02 Jan 2018

新一年,食緊老麥嘅你,不如食下新口味啦。近期就有間來自摩納哥漢堡店Grubers登陸九龍灣,你會諗,究竟呢個摩納哥漢堡品牌,有咩實力來港開店?



漢堡店以高質素食物作招徠,食材由摩納哥直送,來自法國肉食供應商Giraudi Meats,當地人極之講究飲食,看待漢堡猶如藝術品。有得揀,先至啱香港人,就講塊漢堡扒,用法國草飼牛肉製成,每塊扒當中就均有混入秘密調味料,例如阿根廷青醬Chimichurri、墨西哥辣椒製成的汁醬、法國黑松露及新鮮蘑菇調成的汁料等。漢堡扒已「較味」,唔會令你食到成手都係醬,果然係法國人,食漢堡都keep到優雅。

講漏咗,由摩納哥直送的元素,仲有一份悠閒味,環境雖然重重工業味,不過大量復古感重的木桌木椅、石地板、粗獷水泥牆、皮沙發和鐵線燈,都睇得出店家努力營造嘅心機。

“Single” 芝士漢堡 - $65(套餐包薯條或沙律杯、汽水或凍檸檬茶 $88) / “Double”雙層芝士漢堡 - $95套餐包薯條或沙律杯、汽水或凍檸檬茶 $118)

別忘記,餐廳開在戲院之內,拎埋入去邊睇邊食又得。

Grubers

地址:九龍灣偉業街33號德福花園平台德福戲院P21號鋪
電話:2111 0595      

營業時間:11:00am - 10:00pm



已bookmark Superstition 兩支酒入必買清單!
gourmet
週五開場 Craftaste啤酒節 酸啤蜂蜜酒成意外驚喜?
25 Apr 2018
只出現在頭等艙同私人飛機上的尊貴雜誌,介紹的餐廳會唔會特別尊貴特別fine?
gourmet
超離地尊貴雜誌《Elite Traveler》 全球100餐廳排行榜
25 Apr 2018