{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 30 Dec 2017
《西廂記》中用「魚水之歡」黎形容男女之間嘅「親密」關係,相傳出自《詩經》,「魚水」比喻夫婦之間嘅依托,「之歡」就冇咩好解啦下話?但實際上大家「之歡」時,通常都好少可會真係涉及有「魚」嘅存在——除非你嘅喜好同呢個「鯉魚與美女」一樣咁特別啦!

呢個「Carponizer月曆」係一本同名德國釣鯉魚(Carps)雜誌出嘅,今年已經係第二年發售,佢最大嘅賣點就係12頁月曆中都有唔同嘅裸體美女——但佢最奇怪嘅賣點亦係呢到,因為呢啲美女全部都抱住條鯉魚出鏡。

Carponizer負責人Henrik Pöhler喺接受《Maxim》訪問時指,推出呢個奇怪月曆嘅原因係想將(釣)鯉魚同裸女呢兩樣男人喜愛嘅東西放埋一齊。佢仲話唔好以為只係一個靚女抱住條魚咁簡單,因為要釣到咁大條魚本身就有難度,而要影到咁靚就更加難喎!唔知你又對佢嘅傑作有咩感想呢?

如果你都認同呢種「魚水之歡」,就可以去Amazon用18.95美女(約150HKD)買呢個月曆返屋企。冇咩事我返出去洗手先——唔係,我冇單手打字,只係我見到啲魚就突然覺得自己個人好「潺」啫。
carponizer on Instagram
對很多男生來說,為什麼份糧唔夠,死慳死抵都要買車,就是因為明知太多女生對於有車的男生是會加分的。
girls
王貽興-買車不是虛榮
21 Jan 2018
當中千尋係特別受到矚目,可能因為外貌較出眾嘅關係,由一開始好多人已經留意佢,估佢係黑馬,甚至覺得直接去做偶像都冇問題,不過到時冠軍係咪真係屬於千尋,始終都係未知之數~ ...
girls
真心又靚又可愛的《全日本最可愛高中生》「千尋」
18 Jan 2018