{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 03 Jan 2018

如果男人讚一個女人「性感」,哪怕佢講嘅時候流哂口水,其實都係一種稱讚。但如果換轉女人嘅角度,佢就未必係咁諗。第一「性感」同「性」有關,而有好多人始終唔想同「性」呢個人類正常生理反應拉上任何關係;另外亦會有女仔質疑目前所謂「性感」嘅定義只係男性強加於女性嘅限制,根本就唔係真正嘅「性感」。

當然再講落去就已經唔係我有能力、大家有興趣討論落去嘅層次。所以我決定唔講咁多,改為為大家介紹專影美女性感照嘅女性攝影師「Melissa Cartagena」。

Melissa係一名哥倫比亞嘅女性攝影師,鏡頭下絕大多數都係非常性感嘅女性胴體,甚至有好多係赤裸上陣。Melissa大多作品都唔會影到模特兒嘅面孔,甚至有好多只係著重某個身體部份,加上昏黃嘅燈光,營造出一種近距離偷窺情人(我知呢句嘢有嗴矛盾)嘅感覺。同時又使用汗、水等液體勾劃出女性性感嘅曲線,比起平時大家鍾意睇嘅「硬橋硬馬」少咗幾分情慾,但又多返幾分親密。
我諗好多男士都會支持呢件T恤嘅!
girls
支持女性解放 「No Bra Club」T恤成IG熱話
22 Jan 2018
對很多男生來說,為什麼份糧唔夠,死慳死抵都要買車,就是因為明知太多女生對於有車的男生是會加分的。
girls
王貽興-買車不是虛榮
21 Jan 2018