{ SKIP }
文:MenClub Dio
POSTED ON 13 Mar 2018
Georgia Institute of Technology學生,當然要學以致用,所以Sloan、Charlson佢哋就最鍾意將玩具車改裝,之前已經試過將電鋸引擎放到三輪車上,今次更喪,將小朋友最鍾意嘅Power Wheels Barbie Jeep換上燃氣引擎玩甩尾!
將電動馬達換成燃氣引擎,加裝車架、改裝軚控機械,再裝上液壓煞車,就將呢部玩具變成飄移車仔。本身電動馬達最高速只去到4km/h,換咗引擎之後,極速可以去到48km/h!影片最後載住兩人返學校,又好浪漫喎!
襯上綠色車身,真係爆強到Hulk級數!Mercedes-AMG GT,本身469hp,GT C則550hp,最強的GT R有577hp。不過這部由改裝單位Renntech改裝的AMG GT R,馬力高達825hp!據講價錢約20萬美元。 ... ... ...
autonews
【825hp!】Renntech改GT R 外辣內更辣
25 May 2018
你每日可以有幾多時間做自己有興趣的事?唉。外國這位Marc W. Zak,每日用幾小時,用了大約一年時間,製作了這部1:1寶馬(BMW)M10四汽缸引擎!全個引擎用紙皮製作,超精細之餘,某些部份還可以活動。 ...
autonews
【睇片】紙皮製寶馬引擎 超細緻經典M10
25 May 2018