{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 08 Mar 2018
Rough Crafts推出嘅改裝復古風電單車我哋之前都有報導過,而除咗成部車,佢哋亦有推出各種汽車零件等大家改裝自己嘅愛驅。但佢哋近日就發現咗個問題:架車係改得好靚,但好難搵個符合Rough Crafts風格嘅頭盔喎。解決方法?自己出囉。

經過八年都搵唔到頂襯返部車嘅頭盔之後,Rough Crafts終於推出自家頭盔系列「Revolator Helmet」。除咗外表上貫徹Rough Crafts嘅剛強復古風,佢實在都係一個非常堅淨嘅頭盔,事關佢嘅外殼係由多層碳纖構成,堅硬之餘亦只重1100g,內籠則有多層EPS發泡膠作為吸震用。另外設計上預留位置讓用家戴護目鏡(襯返一Set復古嘛),咀巴附近亦加進風口方便散熱。

如果你都想買返個黎襯下車呢,我有一個好消息同一個壞消息。好消息就係「只需」加多70蚊美金佢就可以送黎香港直達府上,壞消息就係個頭盔本身就要780美金,連運費即係850美金(約6650HKD)落樓。要靚就要付出架啦。
Rough Crafts
McLaren F1已經夠正,這部更是全球只有兩部經McLaren Special Operations升級LM規格引擎的LM-Specification其中之一。道路合法使用,數年前RM Sotheby曾以130萬美元拍賣成功,現在再有得賣,車價更高,定必過千萬港 ...
autonews
【有得買】千萬身價 1998年McLaren F1 LM-Specification
19 Jun 2018
喜歡豐田Toyota新86/Subaru BRZ嗎?應該很多人愛它的外觀,但卻嫌性能不夠勁。廠方不推出強化版,唯有自己來,之前看過飄移車手Ryan Tuerck把法拉利(Ferrari)458的4.5公升V8引擎放到86身上,今次則是一位「用家」把L ...
autonews
【睇片】580匹Subaru BRZ 終於飆得起!
19 Jun 2018