{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 08 Mar 2018
Rough Crafts推出嘅改裝復古風電單車我哋之前都有報導過,而除咗成部車,佢哋亦有推出各種汽車零件等大家改裝自己嘅愛驅。但佢哋近日就發現咗個問題:架車係改得好靚,但好難搵個符合Rough Crafts風格嘅頭盔喎。解決方法?自己出囉。

經過八年都搵唔到頂襯返部車嘅頭盔之後,Rough Crafts終於推出自家頭盔系列「Revolator Helmet」。除咗外表上貫徹Rough Crafts嘅剛強復古風,佢實在都係一個非常堅淨嘅頭盔,事關佢嘅外殼係由多層碳纖構成,堅硬之餘亦只重1100g,內籠則有多層EPS發泡膠作為吸震用。另外設計上預留位置讓用家戴護目鏡(襯返一Set復古嘛),咀巴附近亦加進風口方便散熱。

如果你都想買返個黎襯下車呢,我有一個好消息同一個壞消息。好消息就係「只需」加多70蚊美金佢就可以送黎香港直達府上,壞消息就係個頭盔本身就要780美金,連運費即係850美金(約6650HKD)落樓。要靚就要付出架啦。
Rough Crafts
演員Burt Reynolds在今個月離世,享年82歲,其演藝生涯超多經典作品,當中包括1977年《Smokey and the Bandit》,還有《炮彈飛車》等。想懷念這位藝員,可以留意今個月29日於美國拉斯維加斯Mandalay Bay Resort舉行 ...
autonews
【睇片】懷念經典 Burt Reynolds生前珍藏車拍賣
24 Sep 2018
由Motor Trend製作的2018年度狂轟Drag Race!集合12部車,合計超過6,000hp馬力同場。今次集合的是Motor Trend選出的2018 Best Driver’s Car,地點是美國California的Vandenberg Air Force Base,當中參戰的包括McLa ...
autonews
【睇片】年度狂轟!McLaren 720S vs Porsche 911 GT2 RS vs Lamborghini Huracán Per ...
24 Sep 2018